Времето на 24 март ще е слънчево и топло. През деня ще духа слаб вятър от северозапад, с малко по-силни пориви в Дунавската равнина. Максималните температури ще се колебаят между 16 и 21 градуса.

Слънчев ще бъде денят и в планините. Температурите в най-топлата част на деня ще са между 0 и 7 градуса, в зависимост от надморската височина. Ще духа умерен, временно силен, вятър от север-североизток.

По морето времето също ще се затопли – максималните температури на въздуха ще са в интервала 14-16 градуса. Морската вода ще се задържи около 4-5 градуса, а вълнението ще бъде около 2-3 бала.

За кратко в петък облачността ще се увеличава, като в повечето райони на страната ще бъде значителна. Слаби превалявания от дъжд се прогнозират за Източна България. Ще започне и нахлуване на по-хладен въздух от от северната четвърт.

Заради тези процеси в източната половина температурите там също ще се променят. Максималните трудно ще надвишават 9-10 градуса. От друга страна, в Западна България очакваме стойности между 15 и 18 градуса.

Още в нощта срещу събота вятърът ще отслабва и ще променя посоката си. През уикенда отново ще се радваме на слънчево време и пролетни температури.