България е страната с най-стария автопарк в целия Европейски съюз. Средно закупуваните коли втора употреба тук са между 12 и 17 годишни. Това означава, че те са с остарели евростандарти и съответно замърсяват повече въздуха.

Проблемът със замърсяването на въздуха:

Старите автомобили с остарели евростандарти изпускат повече вредни вещества в атмосферата, включително въглероден диоксид (CO2), азотни оксиди (NOx), въглеродни оксиди (CO) и частици. Тези вещества са вредни за здравето на хората и околната среда.

Замърсяване на въздуха в България:

Замърсяването на въздуха е сериозен проблем в България. В големите градове въздухът е един от най-мръсните в света. Това се дължи на редица фактори, включително замърсяването от промишлеността, транспорта и битовото отопление.

Старите автомобили с остарели евростандарти са един от основните източници на замърсяване на въздуха в България. Те изпускат повече вредни вещества, отколкото по-новите автомобили, които отговарят на по-строги евростандарти.

Влияние върху здравето:

Вредните вещества, изпускани от старите автомобили, могат да имат сериозно влияние върху здравето на хората. Те могат да причинят респираторни заболявания, сърдечно-съдови заболявания и дори рак.

Липса на стимули за преминаване към нови автомобили:

В България няма стимули за преминаване към нови автомобили при бракуване на старите. Освен ако не купувате нова кола, което не е по възможностите на 99% от населението, хората купуват вносни коли втора употреба.

Екометал Инженеринг Екометал Инженеринг

Екометал Инженеринг:

Нашата компания Екометал Инженеринг ЕООД работи над 20 години на територията на цялата страна с цел изкупуване на остарели, негодни за употреба или бракувани автомобили за скрап.

Предлагаме най-високата цена за изкупуване на коли за скрап в цялата страна. Осигуряваме безплатен транспорт от адреса на клиента. Дори, ако клиентите искат сами да си докарат колите до нашите бази, заплащаме допълнителна премия. 

Оценяваме колите бързо, с едно обаждане, а колцентъра ни за оценка работи без почивен ден от 08 до 20 часа, включително събота и неделя. 

За всеки автомобил, който взимаме, издаваме удостоверение за дерегистрация, с което бързо и лесно се отписва колата от КАТ, за да не текат повече данъци и такси.

Каним всички собственици на стари автомобили с остарели евростандарти да се възползват от услугите ни за изкупуване на коли за скрап. Това е един добър начин да вземат пари за старата си негодна кола и с тях да намерят по-нов модел, който ще бъде по-екологичен и така ще допринесат за подобряването на качеството на въздуха в България и здравословната среда.

Изкупуването на стари автомобили е екологично решение, което може да помогне за подобряване на качеството на въздуха в България. Нашата компания Екометал Инженеринг предлага най-добрите условия за изкупуване на стари автомобили за скрап. Предлагаме на всички собственици на стари автомобили да се възползват от услугите ни.