Горещините започват все повече да ни притесняват, но ако преди можехме да се спасим в хладните нощи, то сега жегите започнаха да пречат и на съня ни.

Какво да направим, след като не е хубаво да спим на климатик, а всъщност без него не можем да заспим? Каналът "Как да" във vbox7 дава няколко съвета:

Вентилация

Вентилацията е едно от ключовите неща, които ще ни помогнат да успеем да поспим през нощта. И тук по-добрият ни приятел е вентилаторът, а не климатикът.

Смяна на чаршафите

Не се има предвид просто да подменим мръсните с чисти, а с леки светли чаршафи, които не задържат топлина. Различните материи, от които се правят, могат да допринесат за по-хладните ни нощи.

Малки възглавници

Изключително важно е да си подготвим възглавница специално за летните нощи. Главата е най-топлата част от цялото ни тяло. Най-подходящо е да си вземем малка възглавница, като такава за диван например.

Охлаждане на тялото

Ако преди лягане потопим краката си в леген със студена вода, ще можем по-бързо да премахнем натрупалата се през деня горещина в тялото ни.

По-внимателно с храната

Храненето точно преди лягане, както и големите порции през летните дни няма да ни помогнат да заспим. По-добре е да консумираме студени храни и напитки.