На всички се е случвало голяма част от великденските яйца да се счупят още по време на варенето. Разберете какво да направите, за да избегнете това:

Първоначално трябва да извадите яйцата от хладилника 1-2 часа преди да започнете да ги варите, за да могат да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята.

При поставянето на яйцата в съда, в който ще бъдат варени, не трябва да бъдат пускани от високо, а по-скоро внимателно наредени на дъното. Важно е точно кога ще сложите яйцата във водата и повечето хора съветват да е докато тя все още е студена. Нивото на водата трябва да бъде около 1 пръст над яйцата.

Оцетът е най-доброто превантивно средство срещу напукване, затова е хубаво да сложите няколко супени лъжици още преди да е завряла водата. Добре е да сложите и сол, защото тя ще попречи на белтъка да изтече, ако някое от яйцата случайно се напука.

Задължително е да варите яйцата на бавен огън, а след като водата кипне, трябва да намалите котлона и да оставите я да къкри. Процесът на варене отнема между 8 и 10 минути, за да бъдат готови яйцата.