Новата седмица започва със слънчево време. Следобед в западните и планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но превалявания ще има само на отделни места. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 29 и 35 градуса.

Слънчево ще е по Черноморието, а вятърът ще е до умерен от север-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 34 градуса, температурата на морската вода е около 27 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

И над планините ще е слънчево с развитие на купеста облачност след пладне. Очакват се превалявания над масивите от западната половина на страната, Вятърът ще е умерен от североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 15 градуса.

Във вторник остава слънчево, като следобед ще над планините ще се развива купеста облачност. Малко вероятно е да има валежи. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималните температури ще достигат до 36 градуса.

В сряда времето ще е нестабилно. В следобедните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в западните и централните райони ще има превалявания и гръмотевични бури. Температурите ще се понижат. В източната половина ще остане предимно слънчево, но на места не са изключени краткотрайни валежи.

Още за времето:

Времето през август

Земетресение разлюля столицата

Бурята Исаяс нанесе щети и в Канада