Много често хората се насочват към пазаруването на китайски стоки от български магазини, поради голямата им достъпност и ниските цени. Какво е характерно за подобни сайтове, според 4sales, и продуктите, които се предлагат в тях?

Особености на онлайн магазините за китайски стоки?

4sales са на мнение, че онлайн пазаруването директно от Китай е тромав процес, поради дългото чакане за доставка и струва скъпо. За щастие, в България има предприемчиви хора, които са създали цели онлайн магазини, чийто складови наличности се запълват от директен внос. Така, при поръчка на един или няколко артикула, доставката ще отнеме между 2 и 3 дни, поради съхранението им на локално ниво.

От 4sales информират още, че когато зареждането в български онлайн магазин за китайски стоки идва директно от вносителя, липсват посредници. Така, търговецът е с преференциални оферти и може да предложи евтини цени, без отражение върху качеството на продуктите. 4sales още смятат, че такъв обект има възможност да предлага допълнителни намаления и периодични промоции, което го прави притегателна сила за много потребители.

Пазаруването на вече доставени от Китай артикули в България носи и други предимства, като по-изгодни условия за клиентите: преглед и тест преди плащане, време за изпробване и връщане или замяна при нужда, дълга гаранция, изгодни лизингови схеми при пазаруване на изплащане и т.н.

Какви продукти се предлагат, според 4sales?

Едва ли има човек, който да не е наясно, че китайската икономика се развива с бързи темпове и това вече е един от технологичните лидери в света. От 4sales информират, че тази държава произвежда всевъзможни стоки, достъпни и в България:

●        електронни джаджи – това са аудио и видео електрониката, както и мобилните устройства и аксесоари за тях;

●        козметични продукти – свързани с красотата и здравето: кремове, червила, декорации за нокти, сенки за очи и много други;

●        дрехи – дамска, мъжка и детска мода, топове, сетове, бельо, рокли и всякакви други разновидности;

●        домашни уреди – парочистачки, уреди за кухнята, за почистване, за готвене, отопление, прибори за баня и т.н.;

аксесоари за дома – различни полезни допълнения от рода на соларни лампи за двора, LED фенери, водни помпи, чанти, органайзери и каквото друго се сетите.

От 4sales са на мнение, че от сайт, който предлага полезни за отделните сфери от живота артикули, е най-изгодно да се пазарува. Това е така, тъй като с поръчката ще заплатите много по-евтина доставка и няма да чакате получаване от Китай.