Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания на много места в страната. Над централните и източните части дъждът ще бъде придружен с гръмотевици, а в южните части облачността ще се разкъса до предимно ясно време.

В следобедните часове валежите временно ще бъдат интензивни, а в северната половина на страната ще бъдат дори значителни. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще бъдат между 14 и 18 градуса.

В планините ще е предимно облачно. Следобед ще има снеговалежи по високите части над 1700-2000 метра, а под тази граница ще вали дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 8 градуса, а на 2000 метра бъдат около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно, в следобедните часове ще вали дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 12 и 15 градуса, температурата на морската вода е около 11-12 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

До края на седмицата времето ще остане динамично, очакват се чести превалявания. В събота повечето валежи ще са съсредоточени в Дунавската равнина, а в неделя ще вали повече в Източна България. Максималните температури през уикенда слабо ще се понижат и няма да надвишават 14-15 градуса.

Има риск от поройни наводнения по водосбора на река Янтра в Северна България, по средното течение на река Тунджа около язовир Жребчево, по течението на реките Струма и Места в Югозападна България заради снеготопенето в планините.

В планинските райони съществуват предпоставки за свлачища. Хората, които ще използват пътната мрежа в Родопите, по Кресненското и Искърското дефиле трябва да шофират с повишено внимание.