И днес облачността над страната ще бъде значителна, предимно купесто-дъждовна. В часовете след обяд за кратко ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса.

Значителна ще е облачността над планините. По билата ще има мъгли. Очакват се краткотрайни превалявания, над 1700 метра – от сняг. Вятърът ще е силен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 8 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около нулата.

По Черноморието ще има значителна облачност. До обяд се очакват временни разкъсвания. Следобед ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури ще достигат до 20 градуса, температурата на морската вода е около 18 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

До края на май времето ще е динамично. Ще има значителна облачност, най-често купесто-дъждовна. В много райони се очакват краткотрайни превалявания, които на места ще са интензивни и придружени от гръмотевична дейност. Максималните температури през уикенда ще достигат до 22-24 градуса.

Още за времето:

Повече урагани този сезон

Магнитното поле на Земята отслабва

Обезлесяването се е увеличило по време на пандемията