В сряда сутрин над по-голямата част от страната ще е облачно. Очакват се превалявания от дъжд на места в северозападните райони на страната. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър, който привечер ще се усили и ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 7 и 13 градуса.

Облачно ще е времето и над планините. Преваляванията ще са от сняг, а под 1300 метра ще вали дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 4 градуса, а на 2000 метра – около -3 градуса.

По Черноморието ще е предимно облачно, а валежите ще са слаби и само на отделни места. Вятърът ще е слаб от запад-югозапад. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала, температурата на водата е около 8 градуса. Максималните температури за деня ще са в интервала 9 - 13 градуса.

Утре времето ще е ветровито и облачността ще е променлива. В сутрешните часове са възможни превалявания от сняг, а температурите временно ще се понижат.

В петък ще има по-значителна облачност. Вятърът временно ще отслабне, но температурите ще останат по-ниски. В събота облачността постепенно ще започне да се разкъсва, а живакът в термометрите ще започне да се покачва.

Прочетете и:

Какви са опасностите от зимата без сняг

Без валежи до края на зимата

Колко време остава на човечеството