Въпреки хладната сутрин, в петъчния ден ще усетим затопляне. Максималните температури през деня ще са между 24 и 29 градуса, в столицата – около 25.

Последният делничен ден за седмицата ще бъде предимно слънчев, с временни увеличения на облачността от северозапад. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад.

Предимно слънчево ще е времето в планините до обяд. След това облачността временно ще се увеличи от северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще са около 22 градуса, а на 2000 метра – около 14 градуса.

По морето също се прогнозират временни увеличения на облачността, а температурите на въздуха ще са между 21 и 23 градуса. Като цяло денят ще е предимно слънчев, без валежи и със слаб вятър от запад, който постепенно ще се ориентира от южната четъврт.

Температурата на морската вода е около 22 градуса, а вълнението ще е около 2-3 бала.

В събота ни очаква слънчево време, със слаб югоизточен вятър и максимални стойности на термометъра между 24 и 29 градуса.

В неделя сутринта ще грее слънце над цялата страна, но следобед облачността ще започне да се увеличава. Валежите са малко вероятни, а температурите ще се запазят в същия диапазон, както в събота.

Още за времето:

Най-малко една жертва на урагана Лидия, който удари Мексико

Прекратиха учебните занятия на Канарските острови заради жеги

Горещото време в Южна Америка е в резултат на човешката дейност