Времето ще ни изненадва през всеки един от дните до Великден. Очакват се както чести пролетни валежи, така и много слънчеви часове.

Във вторник ще има слаби превалявания от дъжд. В сряда следобед е има условия за формиране на купесто-дъждовна облачност с краткотрайни, на моменти интензивни валежи с гръмотевици в Южна и Източна България. Ще има и опасност от дребни градушки.

Преваляванията в четвъртък ще са незначителни и само в отделни части на страната. Предстои затопляне – максималните стойности в някои райони ще достигнат до 20 градуса.

Заради нахлуването на по-топъл въздух ще има предпоставка за сутрешни мъгли, предимно в Югоизточна България и около крайбрежието.

В петък слаб студен фронт ще премине над Източна Европа и ще донесе със себе си краткотрайни следобедни валежи с гръмотевици. Времето на Цветница ще бъде топло, със слаби валежи от дъжд на изолирани места.

Последната седмица на април ще започне с топло и слънчево време със максимални температури в някои райони около 25 градуса. Поредният студен фронт ще премине в сряда, когато ще има краткотрайни валежи, гръмотевична активност и риск от градушки.

В четвъртък и петък температурите ще останат по-ниски. Дългосрочната прогноза показва, че в дните около Великден ще е топло, но с превалявания. По време на празника ще има краткотрайни валежи в следобедните часове, както и риск от градушки.

Прочетете също и:

Общо 14 неработни дни през май

Тази седмица е пикът на Лиридите

Кои са най-дъждовните места на планетата