Посрещаме националния празник 3 март с типично променливо мартенско време. Облачността ще остане променлива с разкъсвания до слънчево време в равнинната част на страната и по-значителна в планините и около тях.

Отново в тези райони до ранния следобед все още са възможни слаби превалявания от сняг. Вятърът ще е с по-силни северозападни пориви в планините, Дунавската равнина и западните части на Горнотракийската низина.

Температурите сутринта на празника ще са от минус 4 до плюс 1 градус. В топлата част на празника термометрите ще се колебаят в интервала от 4 до 9 градуса.

В планините до ранния следобед ще е облачно с превалявания от слаб сняг. Вятърът ще е с по-силни пориви в Стара планина. Температури в празничния следобед – между минус 2 и минус 8 градуса спрямо надморската височина.

В района на връх Свети Никола и паметника на свободата „Шипка“ в Стара планина времето ще е облачно, ветровито, със слаби валежи от сняг. В ранните часове температурата ще падне до към минус 6 – минус 8 градуса, около обяд и в ранния следобед термометрите ще се колебаят около нулата. Вятърът ще засилва усещането за студено време.

До края на седмицата страната ни ще остане под влиянието на студени въздушни маси от север. Южно от нас пък ще преминава средиземноморски циклон. С тази конфигурация времето ще остане студено с валежи от дъжд и сняг предимно в южната половина на страната.

Температурите сутрин ще падат до нива от минус 7 – минус 8 градуса в някои котловини на запад. Дневните стойности ще са от 5 до 10 градуса.

Какво ще бъде времето през целия месец прочетете ТУК.

Прочетете и:

Почистват снега от паметника „Шипка“

Защо треперим, когато ни е студено

Колко често ще има магнитни бури през март