На Цветница ще бъде облачно с валежи от дъжд през целия ден с потенциал за значителни количества в централните райони на страната. В часовете следобед по-ниските температури ще са предпоставка дъждът в планините на Централна и Западна България да преминава в сняг.

По-късно вечерта и през нощта мокър априлски сняг ще превали и в някои райони около планинските масиви на по-ниска надморска височина. Възможно е да прехвърчи сняг и на изолирани места в Североизтока. Вятърът през деня ще е по-силен в Дунавската равнина, по крайбрежието и в планините.

Температурите в най-топлата част на деня ще са между 8 и 13 градуса, като привечер ще се понижат.

През нощта и в понеделник по-значителните валежи ще се изнесат на изток. В същото време в северозападната половина на страната ще намаляват. Вятърът ще остане по-осезаем в Източна България.

Първият ден на Страстната седмица ще е прохладен с температури сутринта от 1 до 5 градуса и следобед – от 7 до 12 градуса. В понеделник вечерта и в нощта срещу вторник отново ще превали сняг в планините и около планинските масиви в западната половина на страната.

Температурите ще се стабилизират към пролетни нива от сряда нататък. Валежите временно ще спрат в четвъртък и след това до Великден ще са на малко места, предимно в Западна България.