Тази нощ времето ще бъде предимно ясно, с разкъсана облачност. В понеделник до обяд ще бъде слънчево, но в следобедните часове над Западна България и Дунавската равнина ще има купесто-дъждовна облачност и валежи, придружени от гръмотевична дейност.

Утре на места ще има условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от югозапад, но в следобедните часове ще се усили. Максималните температури през деня ще бъдат между 23 и 29 градуса.

Във вторник облачността временно ще се разкъса и ще намалее. В следобедните часове ад Централна Северна, над Източна и планините на Западна България ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и отново ще има валежи и гръмотевици на много места.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Температурите слабо ще се понижат и максималните ще са между 19 и 28 градуса.

В сряда ще бъде предимно слънчево и вероятността за валежи ще е малка. В следобедните часове на места ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. Температурите ще продължават да се понижават със същото темпо и максималните ще са в интервала 18-24 градуса.

До петък ще има значителна облачност и времето ще захладнее още. Над много райони ще има краткотрайни превалявания от дъжд.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Към момента не се очакват валежи за следващия уикенд, но слънчевите часове ще са по малко. Температурите ще са между 17 и 26 градуса.

Прочетете също и:

Какво ще бъде времето през май