Днес над страната ще преобладава слънчево време. В часовете около обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се краткотрайни валежи, които на много места ще са интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури ще бъдат между 23 и 27 градуса.

Над планините ще има разкъсана облачност, а валежите от дъжд ще започнат около обяд и на места ще са съпътствани от гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-югозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще бъдат около 15 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 7-8 градуса.

Предимно слънчево ще е над Черноморието, но в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни превалявания ще има основно по южното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 18 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 13 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

През уикенда ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевична дейност. Ще има и условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса.

Още за времето:

Чехия е на прага на суша

Колко струва парче от Луната

Времето на върха на небостъргачите тече по-бързо