Краят на тази интересна година наближава и е хубаво да си направим равносметка. Всички ние бяхме подложени на различни изпитания през 2020 г., а животът ни определено се промени.

Съществува обаче един неоспорим факт, че ако искаме да просперираме в една или друга сфера, то трябва да се откажем от нещо старо, което вече не ни трябва, но сме се вкопчили в него, защото за нас има сантиментална стойност.

Ето съветите на Edna.bg от какво да се отървем преди да е настъпил краят на годината:

1. Стари и неработещи домакински уреди, които обаче пазите. Сега имате повод да си купите нови, а можете да се възползвате и от коледните намаления

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

2. Остарели каталози и брошури. Няма нужда да обясняваме защо не ви трябват

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

3. Детски играчки или дънки от преди пет лета. Коледа е време за чудеса и радост, затова имате прекрасен повод да дарите стари, но запазени вещи на онези, които се нуждаят от тях.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

4. Всички онези излишни чаши. Не е нужно да ги пазите само защото са подарък от приятел. Ако чашата е пукната, значи мястото ѝ е в кофата.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

5. Счупени коледни играчки. Не ви ли омръзна да гледате една и съща украса върху елхата всяка година? Изхвърлете всички стари висулки и гирлянди.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

Прочетете също и:

Как да изберем коледна елха

За магията на коледните базари с малко тъга