Днес облачността ще започне отново да се увеличава. Ще има валежи, които ще обхванат почти всички райони на страната до края на деня, като на места ще са интензивни и с гръмотевици. Вятърът ще е умерен от изток-югоизток. Максималните температури за деня ще са между 14 и 21 градуса.

Облачно ще бъде и над планините, където се очакват валежи, които на места ще бъдат придружени с гръмотевици. Валежи от сняг се очакват над 2000 метра височина. Вятърът ще е умерен от юг. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 9 градуса, а на 2000 метра ще са около 3-4 градуса.

Над Черноморието облачността ще се разкъса още в сутрешните часове, когато ще спрат и валежите. До вечерта облаците отново ще се увеличат и в нощта срещу вторник ще има нова порция валежи. Вятърът ще бъде умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 13 и 15 градуса, температурата на морската вода е около 10-11 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Във вторник времето ще стане облачно, на места ще има краткотрайни превалявания, а в много райони ще има интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен от изток. Максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 13 и 17 градуса.

Облачността ще започне да се разкъсва в сряда, но на отделни места все още ще има краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици. Максималните температури за деня ще бъдат между 14 и 19 градуса.

В оставащите дни на новата седмица валежи ще има главно в следобедните часове. Времето се разваля значително в събота, когато ни очаква нова порция валежи.

Тази сутрин слънцето изгря в 06:57 ч. и ще залезе в 20:00 ч. (продължителността на деня е 13:02 часа). Луната е във фаза нарастващ полумесец и се намира във знака "Телец".