Днес над голяма част от страната облачността ще се задържи значително, със слаби валежи от дъжд. След обяд временни разкъсвания ще има над Западна и централните райони на Южна България. 

Очаква се слаб до умерен вятър от север-североизток, в Източна България след обяд временно ще се усили. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а в югозападните райони - по-ниски - между минус 2 и 3 градуса. 

През деня максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. 

По Черноморието ще е предимно облачно, със слаби валежи от дъжд. След обяд по северното крайбрежие облачността временно ще се разкъса. Ще духа умерен предимно северен вятър. 

Максималните температури се очаква да бъдат между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е около 15 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-значителна, с временни разкъсвания в Западна България. На много места ще има валежи от сняг, а под 1300 метра - от дъжд, примесен със сняг. 

Ще духа умерен, по високите и открити части - и временно силен, вятър от север-североизток. Температурите ще са около минус 4 градуса.