Какво време ни очаква до края на седмицата

Добре е да сме готови за сняг, дъжд и слънце

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В петък ще има разкъсана облачност и ще е почти тихо. Минималните температури ще са в интервала -5 – 0, а максималните – 3 – 8 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. През деня облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от запад. Максималните температури ще са 4 – 6 градуса.

В планините ще е предимно слънчево, с умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4, на 2000 метра – около -3 градуса.

В събота в планините и планинските райони ще се затопли и на места в Предбалкана и в Източна България дневните температури ще надхвърлят 10 – 12 градуса. В останалата част от страната максималните ще са между 4 и 9 градуса, а минималните – между -6 и -1 градуса.

През нощта срещу неделя и в неделя от запад ще започнат превалявания, в планините – от сняг, а в равнинната част от страната отначало от дъжд. От северозапад, с временно усилване на вятъра, ще започне понижение на температурите и във високите котловини полета и Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В Източна България температурите все още ще са високи и ще вали дъжд.