Времето през първите дни на август беше нестабилно. През уикенда студен фронт обхвана почти цялата страна и донесе интензивни валежи и гръмотевични бури. Ето какво ще бъде времето през оставащите дни от месеца:

Очаква се до края на първото десетдневие въздушната маса да е неустойчива. Валежите ще са най-интензивни в източните и планинските райони. Температурите, които досега бяха малко по-ниски от обичайните, ще започнат да се повишават и в края на периода ще са по-високи от средните. Екстремни горещини няма да има.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

По време на второто дестдневие се очаква атмосферата да се запази стабилна. През по-голямата част от периода ще се радваме на предимно слънчеви дни. Около 15 август е възможно да има краткотрайни валежи. Температурите ще са относително високи, но постепенно ще започнат да се понижават.

Третото десетдневие ще е топло, с температури, близки до климатичните норми. Очаква се около 22-23 август да има валежи, както и в края на месеца. През повечето време над страната ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay

В първия ден на месеца слънцето изгря в 06:19 часа и залезе в 20:46 часа (продължителността на деня беше 14 часа и 27 минути). През последния ден на месеца изгревът ще бъде в 6:50 часа, а залезът ще е в 20:02 часа (продължителността на деня ще бъде 13 часа и 11 минути).

На 1 август имаше новолуние, на 7 август ще бъде първа четвърт, на 15 август ще наблюдаваме пълнолуние, последна четвърт ще видим на 23 август, а на 30-ти отново ще има новолуние.

Снимка: pixabay Снимка: pixabay