Вали в района на Пампорово и Рожен, по пътя има хлъзгави участъци. На прохода Превала вече има снежна покривка и шофьорите с тежкотоварни автомобили трябва да слагат вериги, научихме от NOVA.

В петък над западните и южните райони ще има слънце, но ще бъде студено. В Северна България ще превали слаб сняг. Дневните температури ще се понижат и ще са между 3 и 8 градуса. Сутрешните температури почти навсякъде ще бъдат отрицателни – между минус 4 и 0 градуса.

През уикенда ще остане студено, но без валежи. Минималните температури ще бъдат между -5 и -1 градуса, а максималните – 2 –7 градуса. През нощта срещу понеделник ще се заоблачи и ще започнат валежи.

Следващата седмица ще започне с валежи от мокър сняг в западните райони и дъжд в източните. Дневните температури ще варират между 2 и 9 градуса.

Във вторник почти навсякъде ще вали дъжд и сняг, максималните температури ще бъдат между 1 и 8 градуса, а сутрешните ще паднат до около -6 градуса в Западна България. 

В сряда ще остане предимно облачно над по-голямата част от страната, но без валежи, температурите без съществена промяна.

 В четвъртък и петък ще има разкъсана облачност, но без валежи, а дневните температури ще бъдат между 5 и 9 градуса в повечето райони.