Кенгурутата и оцеляването им в пустинята

Всеки трябва да се адаптира с условията, за да оцелее

Кенгурутата обитават предимно Австралия, но от по-малките представили, валаби, се срещат в Нова Гвинея и остров Тасмания.

Тези животни будуват през деня и живеят на стада, водени от един възрастен мъжкар. Вегетарианци са и се хранят основно с трева и други растения.

Интересното при тези животни е, че са двуутробни и отглеждат малките си във външната торбичка, която се намира отпред на тялото на женската. Бременността при кенгурутата продължава до 33 дни, след което малкото прекарва в торбичката между 7 и 10 месеца.

Гледайте видеото на National Geographic,за да разберете как тези скокливи бозайници се адаптират към условията на пустинята, за да оцелеят.

Прочетете също и:

Кенгуру избяга от зоокъта в Сандански

Снегът в Австралия изненада кенгурутата

Сбогуваме се с червеното кенгуру Роджър