Във вторник ще бъде слънчево и приятно в Дунавската равнина и по долината на Струма. В останалите южни райони ще е облачно със слаби следобедни превалявания. Вероятност за гръмотевична активност има в крайните райони на Родопите.

Максималните температури днес ще са от 19 до 24 градуса.

През деня ще духа запад-северозападен вятър. Около обяд поривите в Дунавската равнина, Пловдивско и Пазарджишко ще са особено силни, със скорост до 80-90 км/ч. В сила е жълт код за опасно време.

В планините също ще духа силен вятър, с който ще се понижат и температурите – максималните ще са от 5 до 13 градуса. По-значителна облачност ще има в масивите на Южна България, където ще превалява слабо. В Родопите и с гръмотевици.

По Черноморието облачността ще се разкъсва от север на юг. До ранния следобед са възможни слаби превалявания по южното крайбрежие, но следобед навсякъде ще се покаже слънцето. Температурите ще бъдат между 19 и 21 градуса. Морската вода – температура от 14 градуса на север до 17 на юг с височина на вълните във вторник до 1-1,5 метра.

От сряда до петък Балканите ще попаднат под влиянието на циклон, чийто център се движи северозападно от България.

В сряда ще има следобедни валежи в Северна България, а по-значителни количества ще паднат най-вече в северозападните райони. В четвъртък преваляванията ще са по-слаби, но и на повече места в страната.

В петък дъжд ще има в южните и източните части. През уикенда преваляванията ще намаляват и спират. Максималните температури през почивните дни ще се колебаят между 20 и 24, до 27 в понеделник.

Още за времето:

Страховит циклон се придвижва към Индия

Земен трус край Кърджали

Във Великобритания май е Национален месец на ходенето