Тази сряда беше последният необичайно студен априлски ден. От четвъртък пролетното време се завръща.

Денят ще започне със слънчево време, като не е изключено образуването на мъгли в котловините и край водните басейни. Още преди обяд видимостта навсякъде ще се подобри, но от югозапад облаците ще започнат да се увеличават.

Валежи обаче не се очакват.

Утрото ще е доста студено с минимални температури от минус 2 до плюс 3 градуса, като на места ще се образуват и слани. През деня с умерен югозападен вятър ще нахлува по-топъл въздух и максималните температури вече ще достигат стойности между 14 и 19 градуса.

Четвъртък ще започне със слънце и в планините. Около пладне облаците ще се увеличават и в Рила и Пирин е възможно слабо да превалят дъжд и сняг. И там югозападният вятър ще се усили и температурите ще придобият пролетни стойности. В най-топлата част на деня стойностите на термометъра ще се колебаят между 2 и 10 градуса.

Снимка: pexels Снимка: pexels

През почивните дни, в петък и събота, облачността над страната ще е значителна, а в западните и централните райони се очакват и кратки превалявания от дъжд. Въпреки това ще продължи да духа южен вятър и ще се затопли с още няколко градуса.

На празничния Великден ще е предимно слънчево и без валежи, като на места дневните температури ще достигат 25 градуса.

Сравнително топло ще остане и в началото на новата седмица. Ще се радваме и на доста слънце, а кратки следобедни дъждове, придружени от гръмотевици, ще има само около планините.