Над Балканите преминава студен атмосферен фронт, който ще донесе захлаждане през следващите дни. Днес ще има значителна облачност, която до края на деня ще обхване цялата страна. Валежи се очакват в северните и източните райони.

Ще духа североизточен вятър, който постепенно ще се усилва и ще ни донесе по-студен въздух. Максималните температури ще са между 8 и 11 градуса в Северна България и между 15 и 21 Югозападна.

Облачността над планините ще се увеличава, но се очакват само слаби превалявания на места. Вятърът ще е слаб до умерен от запад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра – около 8 градуса.

Облачно ще е и над Черноморието, където ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен до силен от север-североизток. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса, температурата на морската вода е около 18 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

В четвъртък над много райони ще има валежи от дъжд, а над 1500 метра – от сняг. Температурите през деня ще продължават да се понижават. Още в петък времето ще започне постепенно да се затопля. В почивните дни облачността ще е разкъсана а максималните температури ще достигнат до 20 градуса на места.

Очаква се през първите десет дни на ноември да се радваме на хубаво време. Възможно е да бъдат отчетени температурни рекорди.