Космосът е колкото необятен, толкова и загадъчен. Ето някои от най-големите тайни, които крие той:

Колоните на творението

Колоните са създадени от газ и прах, и са инкубатори на нови звезди. Смята се, че са били унищожени преди 6 хил. години, а в момента се разпростират до 40 трилиона километра.

Магнетари

Магнетариите са неутронни звезди с магнетични полета. Най-страшното е, че ако се намират на 1000 км от нашата планета, могат да изкривят атомите в човешкото тяло и да разкъсат плътта ни.

Галактически канибализъм

Така се нарича процесът, при който една по-голяма галактика изяжда някоя по-малка и се слива с нея.

Пулсари

Преди науката и технологиите да напреднат толкова, се е смятало, че зомби звездите, които изхвърлят радиация на определени тласъци, са били средство за комуникация на извънземните. Наричат се пулсари, тъй като, ако ги наблюдаваме, ще забележим, че те сякаш проблясват на импулси.

Психея

Този астероид се намира между Марс и Юпитер и се смята, че представлява оголено желязно ядро на частично формирала се прото планета.

Мира

Мира е умираща звезда, която се движи със свръхзвукова скорост и оставя след себе си следи от материал с дължина 13 светлинни години, който вероятно се превръща в нови звезди.

Воден резервоар в Космоса

Черната дупка е заобиколена от резервоар, чиито размери са със 140 трилиона пъти повече вода от океаните на Земята. Той произвежда енергията на хиляда трилиона слънца.