Институтът "Пантон" вече 21 години определя кой е „Цветът на годината“. Това повлиява на модата, индустриалния и графичния дизайн, както и на много други индустрии.

През 2021 г. основните цветове ще са PANTONE 17-5104 Ultimate Grey + PANTONE 13-0647 Illuminating, което в превод означава сиво и жълто.

"Пантон' определя най-модерните цветове през новата година като "осветяващи - два независими цвята, които подчертават как различните елементи се обединяват, за да се поддържат един друг". Когато бъдат комбинирани, тези два цвята дават надежда, както и усещането за яркост. Тези нюанси задоволяват човешкия стремеж към сигурност.

PANTONE 13-0647 Illuminating отвсякъде е пропит със слънчева енергия. Той е ярък, искрящ и затоплящ.

PANTONE 17-5104 Ultimate Grey дава усещането за здрава основа. Той е същият като цвета на камъчетата на плажа и природните елементи, чийто изветрял външен вид подчертава способността за издръжливост във времето. Спокойствие и устойчивост.

 

 

Ежегодният процес по избиране на цвят е обвързан с прецизен анализ на тенденциите. Експертите от Института анализират света и търсят как да му повлияят.

Цветът за 2020 г. беше "класическо синьо" или PANTONE 19-4052 Classic Blue.