Тази сутрин над Източна България, а следобед и над Западна, ще започне да се се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакват се валежи, придружени от гръмотевична дейност и временни усилвания на вятъра.

Има вероятност за градушки. На запад вятърът ще бъде слаб до умерен от северозапад, а в източната - от североизток. С него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 24 и 33 градуса.

Над планините ще има купесто-дъждовна облачност и в следобедните часове се очаква да превали и прегърми. Вятърът ще е  умерен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 22 градуса, а на 2000 метра ще бъдат около 14 градуса.

Над Черноморието ще има увеличения на облачността. Над южното крайбрежие ще има валежи и на места ще прегърми. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26 и 29 градуса, температурата на морската вода е около 26 градуса, а вълнението на морето е 2-3 бала.

Утре над страната ще има слаби краткотрайни превалявания, а вятърът ще е до умерен. Максималните температури ще са в интервала 25-30 градуса.