Средиземноморски циклон преминава над страната ни през следващото денонощие. Това ще създаде донесе нова порция валежи от дъжд, а на места се очаква и сняг.

Времето в четвъртък ще бъде облачно. Максималните температури в западната половина на страната ще достигнат стойности едва между 5 и 7 градуса, а в източните части – до 10-12 градуса. С понижаването на температурите дъждът ще се примесва със сняг.

Издаден е оранжев код за валежи в общо 11 области на Западна България, където се очаква да паднат над 50 литра дъжд на квадратен метър. В областите София-град, София-област, Перник и Кюстендил предупреждението е и за снеговалежи.

В други 13 области на страната е обявено предупреждение от първа степен за значителни валежи от дъжд, достигащи до 35 литра на квадратен метър. Единствено по Черноморието и във Видин не се прогнозира опасно време.

Вълнението на морето временно ще отслабне в четвъртък, а максималните температури по крайбрежието ще са в интервала 12-15 градуса.

В планините ще има значителни валежи от сняг, а в комбинация със силния вятър ще се създадат и подходящи условия за навявания и преспи. Температурите на 2000 метра ще паднат до -3 градуса.