В четвъртък страната ни остава в периферията на циклон с център в Черно море. Валежите днес ще са предимно в източната половина, но в следобедните часове ще намаляват и привечер ще спират.

В Западна България са възможни слаби превалявания след пладне, само на изолирани места и без гръмотевична активност. Вятърът ще е студен, с по-силни пориви в планините и североизточните райони на страната.

Максималните температури ще са от 18 до 23 градуса.

Над планините до обяд ще бъде предимно слънчево, а облаците ще се увеличават в следобедните часове. Очакват се и валежи, които обаче ще са незначителни и само на отделни места. Ще се усети слабо затопляне и температурите ще достигат максимални стойности от 6 (по високите части) до 14 градуса (в ниските райони).

По Черноморието ще има значителна облачност и валежи, които ще започнат от север на юг. Максималните температури ще са между 18 и 21 градуса, а морската вода ще е около 17-18 градуса. Най-високите вълни ще са около метър.

В петък и събота прогнозата обещава краткотрайни превалявания в следобедните часове. В неделния ден Балканите отново попадат в зона с ниско атмосферно налягане с валежи, гръмотевици и риск от градушки. По-значитени валежи ще има в понеделник.

Още за времето:

Изминалият май е бил най-топлият за последните 3 години

Колко магнитни бури ще има през юни

Глобалното затопляне е причина за 1/3 от смъртните случаи от топлинен удар