Времето в петък ще бъде предимно слънчево в повечето райони на страната. Временни увеличения на облачността се прогнозират за Източна България, където на места облачната покривка ще е значителна.

Валежи от дъжд днес очакваме в района на Русе, Силистра, Търговище, Ямбол и Стара Загора, както и по Северното Черноморие.

По-хладен въздух ще нахлува днес заради силния вятър със северна компонента. Максималните температури в страната ще са предимно между 14 и 19 градуса, но в източните райони по-скоро ще се колебаят между 10-12 градуса,

Облачността в планините временно ще се увеличава. Слаби превалявания от дъжд, които над 1700 метра ще преминават в сняг, се прогнозират за Стара планина, както и планинските масиви от Югозападна България. Максималните температури ще са от минус 1 до плюс 7 градуса.

Вятърът в страната ще стихва още в нощта срещу събота. През уикенда времето ще е предимно слънчево и топло, с температури до 22 градуса. В неделя облачността ще започне да се увеличава през късния следобед от югозапад.

Още за времето:

Местим стрелките на часовника тази неделя

Астрономическата пролет настъпи

Някога годината е имала 372 денонощия