Ледено студено време до края на другата седмица

Температурите падат под -15градуса

Студено ще е времето в събота, дори и в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус. Обявен е жълт код за студено време в цялата страна.

Следобед облачността от югозапад ще се увеличава. Ще завали сняг – първо на югозапад, после и в централните и източните части на Южна България, научаваме от предаването "Събуди се" по NOVA.

В неделя ще бъде студено с валежи от сняг, като по-значителни количества ще паднат южната половина на страната. Температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 5 и 20 сантиметра.

Възможни са усложнения в трафика по планинските пътища и проходите на Югозапад и в Родопите.

Новата седмица ще бъде ледена. Валежите ще спират до понеделник, а облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Термометрите ще показват стойности от -5 до -10 градуса в сутрешните часове и до 0 градуса през деня.

Около средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини студът ще достигне стойности и под минус 15 градуса.

В 5 часа в събота термометрите в Драгоман показаха минус 12 градуса, в София – минус 10, а в Кюстендил – минус 8. По планините най-студено беше на връх Ботев – минус 20 градуса, на Мургаш – минус 19, на Черни връх и Мусала – минус 17, а в Родопите в района на Рожен – минус 13.

Още за времето:

Европа е в плен на екстремен студ

Развихри се мощно торнадо в Турция

В Хасково: бурният вятър събори дървета и покрив в двора на училище