Бургас предлага разнообразие от забавления и плажове за всеки вкус. Можете да се разходите в красивата градска морска градина с богата флора и фауна или да се насладите на шопинг в центровете на града.

Кои са най-подходящите месеци за почивка на морето в България?

Лятото е време за почивка и кой по-добре от морето може да предложи спокойствие и отмора. България е известна с красивите си пясъчни плажове, морските дюни и не на последно място множеството атрактивни морски курорти. Ако обаче търсите нещо специално, може да разгледате района на прекрасния гр. Бургас. Там може да откриете невероятно красиви плажове, магични изгреви и залези, гостоприемство и разнообразни забавления.

Защо да изберем Бургас за почивката си на морето?

Бургас е мястото, на което можете да се насладите на чисти плажове, прекрасна гледка към морето и много забавления. В следващите редове ще разгледаме някои от най-добрите неща, които можете да направите в Бургас.

Добри хотели

Хотел „Камъните“ е предпочитан от нас, като един от най-добрите хотели в Бургас. Разположен само на 250 метра или 5 минути пеша от морския бряг в кв. Сарафово, на 10 минути пеша от Летище Бургас и на 6км от градската част на града. Хотелът предлага стилни и комфортни стаи, високо ниво на обслужване, както и превъзходна кухня в един от най-известните ресторанти в Бургас, а именно бирария „Камъните“. Независимо дали сте на почивка със семейството си или с приятели, хотел „Камъните“ ще ви осигури спокоен и комфортен престой.

Фестивали и нощен живот

Бургас е известен с множество фестивали, които привличат артисти и туристи от цял свят. Най-известните от тях са: "Spice Music Festival", "Solar Summer By Yalta Club", "Burgas International Film Festival" и много други. Нощният живот в града също е много богат и разнообразен, с множество плажни барове, дискотеки и клубове, в които можете да се забавлявате до ранните сутрешни часове.

Градски разходки

Бургас е много красив град! Град на поети, артисти, певци… Изпъстрен с много забележителности и места за разходка. Можете да разгледате музея на града, катедралата „Свети Св. Кирил и Методий“, както и много галерии, в които можете да се насладите на местната култура и изкуство. Освен това, може да посетите и парк „Морска градина“, където ще намерите красиви градини, езера, детски площадки и много други забавления.

Разходки сред природата

Ако търсите по-тиха и спокойна почивка, може да посетите някои от невероятните места за разходка в района на Бургас. Може да посетите резерват „Пода“, където ще намерите много красиви водни пътища, богата флора и фауна, както и много места за пикник. Освен това можете да посетите „Лугата“, която се намира в края на Северния плаж на града и е известна със своите лечебни свойства. За любителите на походите, в Странджа планина се намират много маркирани пешеходни маршрути и красиви гледки.

Острови до Бургас

Накрая, ако искате да се насладите на едно незабравимо морско приключение, може да посетите някои от невероятните острови, намиращи се недалеч от Бургас.

Остров „Света Анастасия“ е едно място, което не трябва да пропускате. Хванете корабче от Бургас, което ще ви отведе до острова. Там се намира запазен средновековен

манастир със същото име. В манастира се помещава музей, представящ историята му. Църквата „Успение Богородично“ е част от манастира. На острова има още: лекарна с билкови напитки, ресторант и къща за гости. Островът е изграден от скали с вулканичен произход. Природните условия са създали интересни каменни образувания с форми оприличавани на гъба, дракон,кораб и порта на слънцето. През пролетта и есента от тук минават ята от щъркели , фламинго и други прелетни птици.

Може да посетите и остров „Свети Иван“. Той е най-големият остров по нашите брегове. Необитаем е , обрасъл с храсти и треви, сред които обаче се крият древни руини. Островът е бил свещено място за древните траки. През всички векове тук са съществували храмове, събаряни и издигани отново. Там може да се видят руини от крепостни стени и останки от манастирски комплекс „Свети Йоан“. Манастирът е бил културно средище за разпространение и просвещение на християнските идеи.  Островът се намира на километър от брега на съседния на Бургас, град Созопол.

В заключение, Бургас е прекрасен град, в който със сигурност няма да ви е скучно Той предлага много възможности за почивка и забавление на морето. Отличава се с чисто море, красиви плажове, много добри хотели и богат нощен живот. В града има много забележителности, места за разходки и паркове за почивка. Ако искате да се насладите на по-тиха почивка, може да посетите различни места в природата и някои от островите в близост до Бургас. Хотел „Камъните“ в квартал Сарафово е един от много добрите хотели в града, който предлага красиви стаи, добре обучен персонал, който винаги е на разположение на гостите, отличен ресторант и близост до плажа. Ако търсите място за почивка на морето в България, Бургас е отличен избор.