Мощна снежна буря остави хиляди американци без ток

На места натрупаха 60-сантиметрови преспи

Голяма зимна буря достигна Атлантическото крайбрежие на Съединените щати и Канада. Десетки градове бяха засипани от дебела снежна покривка. Има сигнали за наводнения.

Сто хиляди домакинства са останали без ток, а повече от 6000 полета са били отменени. В цяла Нова Англия улиците останаха пусти по време на бурята. Силен вятър, на места със скорост 100 километра в час, донесе много сняг и изключително ниска видимост.

 

 

„Някои градове на югоизток може да регистрират и 75 сантиметра сняг. В Бостън говорим за около 60“, заяви Чарли Бейкър, губернатор на Масачузетс, предава NOVA.

Необичайно високият прилив нанесе щети на стотици имоти и търговски обекти по крайбрежните улици. Продължават да са в сила предупрежденията гражданите да не пътуват.

 

 

„Бурята отминава, но навяванията на сняг и ниската видимост правят условията по пътищата изключително рискови“, подчертава губернаторът.

Цяла нощ в Бостън и други градове в Нова Англия, общински служители и доброволци чистиха снега. Редица служби като пощата, полицията, пожарната и Бърза помощ мобилизираха допълнителен персонал и техника, за да не позволят прекъсване на работата.