В събота бурята Аруен се стовари над северните части на Великобритания. Поривите на вятъра достигаха до 160 км/час. Силни снеговалежи затрупаха множество пътища. Десетки хиляди домакинства са останали без електричество, жертва на бурята станаха най-малко трима души, предават световните медии.

 

;

 

Метеорологичната служба в страната бе издала червен код за силен вятър.  По-късно степента на предупреждението беше понижена на оранжева и жълта според отделните региони.

Паднали дървета са отнели живота на най-малко трима души. Инцидентите са се случили в Северна Ирландия и в Северозападна Англия, сочи информация на полицията. Железопътният транспорт между Единбург, Глазгоу и други големи градове беше прекъснат, тъй като силният вятър стовари плевня върху релсите.

Около 120 камиона се оказа блокирани в снега, след като бурята ги е изненадала на автомагистрала в Северна Англия. На място са изпратени снегорини и спасителни екипи.

 

 

Метеоролозите предупреждават жителите да не се доближават до бреговете, тъй като бушуващият вятър причинява силно морско вълнение. Специалистите препоръчват да се излиза навън само по спешна необходимост, защото се очаква опасното време да се задържи още.