В резултат на валежи се очакват повишения на речните нива, информират от Министерството на околната среда и водите. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание.

Краткотрайно покачване на водите ще има в неделя в планинските части от Дунавския басейн и във водосбора на река Искър над Роман. В Черноморски басейн повишението на речните нива ще бъде и през двата дни.

В Източнобеломорския басейн по-значителни се очаква да са повишенията в неделя, а в старопланинските и средногорските притоци на реките Марица и Тунджа – в понеделник. От вечерните часове на 6 януари, както и на 7 и 8 януари ще има повишения в целия Западнобеломорски басейн.

В събота ще има разкъсана облачност, която до вечерта от юг ще се увеличи, обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Късно вечерта и през нощта срещу неделя на места в крайните южни райони, главно в Родопската област, ще завали дъжд.

Ще духа до умерен, в източната част на Дунавската равнина временно силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 10 и 15 градуса.

 

Източник: БТА