Силните мусонни дъждове в индийския град Мумбай предизвикаха свличания на земни маси, при които най-малко двама души изгубиха живота си, съобщават световните медии.

След срутване на стена върху няколко жилища в града, индийския Екип за реакция на природните бедствия е констатирал смъртта на 17 души, а двама други са били ранени.

При друг случай 6 жилища, построени в основата на малък хълм, са се срутили едно върху друго късно вечерта, взимайки три жертви. Десетки спасители са на терен, за да разчистват отломките и да търсят оцелели. Към момента в неизвестност са най-малко 15 души, които вероятно са затрупани.

 

 

Мусоните наводниха райони на Мумбай, нарушено е и движението на влаковете. Често се случва сгради в Индия да се срутват поради свличане на земни маси по време на сезона на мусоните. Тогава проливният дъжд отслабва основите на по-некачествено построените сгради.

Регионът е под влиянието на мусонни дъждове от юни до септември. Макар тези дъждове често да причиняват значителни щети, те са от жизненоважно значение за растенията.