Уикендът започва с предимно слънчево време. Днес в следобедните часове отново ще има развитие на купеста облачност и в североизточните райони ще има превалявания.

Вятърът ще бъде слаб от северозапад, а максималните температури ще бъдат в интервала между 27 и 33 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево, в следобедните часове ще се появи купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 21-23 градуса, а на 2000 м ще бъдат 15-16 градуса.

Предимно слънчево ще е над Черноморието, но на места в следобедните часове ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. По северното крайбрежие ще има превалявания. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 27 и 29 градуса, температурата на морската вода е около 22 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Утре се очаква да паднат значителни количества дъжд. Ще има опасност от градушки и интензивни явления. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток, а максималните температури слабо ще започнат да се понижават и ще са между 25 и 30 градуса.