Проливни мусонни дъждове се изсипаха над централните части на Тайланд, като наводниха повече от 4000 къщи. Пороите са предизвикали преливането на река, предават световните медии.

Обикновено по време на дъждовния сезон в кралството наводнения се случват ежедневно. Учени обаче смятат, че валежите стават все по-интензивни заради климатичните промени.

Крайречните райони на Банкок се подготвят за бедствие, тъй като властите предупредиха, че идващите дъждове могат да причинят още наводнения в столицата.

В провинция Сукотай, която се намира на около 400 мк северно от Банкок, река Йом излезе от коритото си и наводни 4300 домове. Според информация на Центъра за предотвратяване на бедствия в Сукотай са засегнати близо 5000 души.

Видеа от провинцията показва частично потопени домове, както и жители, които газят през кални води до кръста. Властите съобщават, че наводнението е засегнало повече от 160 кв.км земеделска земя. Екипите са използвали водни помпи, за да се справят с огромното количество вода.

Прочетете също и:

Бедствена ситуация заради наводненията в Гърция

Опасно време в САЩ

Проливни дъждове, свлачища, загинали и изчезнали в Гватемала