Наближава краят на месец май и във въздуха се носи онова празнично настроение, което те кара да извикаш с цяло гърло: “Едноооо, двеее, триии”, та чак до дванадесет. Чува се музика и весела глъч, клаксони на автомобили.

Абитуриентският бал е събитие, което е не само поредния празничен повод  в живота на един младеж, а всъщност и един от основните житейски моменти. Завършването на средното образование е символ на превръщането на ученика във възрастен и присъединяването му към обществото като пълнолетен и пълноправен гражданин.

Абитуриентските балове не са нещо уникално за България и се празнуват по най-различни начини и със специфични традиции по целия свят. За България, традициите свързани с бала са основно свързани:

  ●     със семейното тържество;

  ●     с елегантните официални дрехи за момчетата и пищните, шармантни и дори на моменти предизвикателни тоалети на момичетата,

  ●     ефектни прически и грим и, разбира се,

  ●     колата, с която абитуриентите пристигат на сбора в училище, откъдето започва организацията за бала и щурия купон.

Докато първите три точки от абитуриентското тържество лесно намират своето решение, то въпросът с колата за бала стои малко по-различно. 

Наем на кола за бала?

На пръв поглед наемането на автомобил за абитуриентски бал не изглежда като първата опция, на която един младеж би се спрял. Реално обаче това дава множество предимства и колегите от Toprentacar, споделиха някои от тях в тази статия:

  ●     Винаги налична. Докато личният автомобил може да е на ремонт, да не е достатъчно престижен, да не е документално изправен или да има някаква щета, която да загрозява външния му вид, колите под наем са винаги изправни и в добър търговски вид. Ако компанията е реномирана, тя има и голям, поддържан автопарк в големите български градове, който дава избор на автомобили които да се наемат.

  ●     Лесно и сигурно наемане. Понякога в последния момент обещаната луксозна кола за празника, с която някой е решил да услужи изведнъж вече не е налице - инцидент, спешен ангажимент или ако не толкова близкият семеен роднина размисли. Тогава наемането на кола е много удачен вариант за прогонването на облаците от абитуриентския хоризонт!

  ●     Алтернативно решение за различни вкусове. Все повече инициативи на абитуриентите са насочени към смислено ползване на ресурси и даряване на средствата за бал за каузи. Електрическите автомобили под наем са чудесна инициатива, която да покаже загриженост към природата, а и позволяват свободно паркиране в синя и зелена зона.

  ●     Бюджетно, но и луксозно. В допълнение на горното, наемането на автомобил от двама, трима или четирима абитуриенти е едновременно разумно работещо решение и позволява наемането на луксозен автомобил от висока класа, който да впечатли съучениците.

С наемането на автомобил от проверена и реномирана фирма като Top Rent A Car, празникът може да бъде ефектен, запомнящ се, сигурен и същевременно оптимизиран като разход.

Разбира се, отговорността при ползване на какъвто и да е автомобил остава валидна и при случаите на наемане на кола за бала, затова се препоръчва да има човек, който няма да участва в бала, а ще е само шофьор за празничната вечер.