Проливен дъжд наводни дворове на къщи, затлачи улици и временно затвори пътища в община Кирково, съобщават от MeteoBalkans.

Валежът, започнал рано тази сутрин, е бил придружен с градушка и силен вятър.

Река Кирковска е излязла от коритото си, съобщи кметът Шинаси Сюлейман.

„До сутринта, в 7 часа, замерването беше 75 литра и продължаваше да вали. Това означава, че крайният валеж може би е стигнал 100 литра на квадратен метър за много кратко време. Има доста отнесени водостоци, затлачени канавки, пътят Чорбаджийско – Пенковци беше затворен временно, но реагирахме навреме с техника. Отново, за пореден път беше наводнена цялата автогара в Кирково“, каза кметът.

Вече започна оценка на щетите от пороя, добави кметът на Кирково. Поражения от проливния дъжд има и в гръцката част на Родопите, където са наводнени къщи и има свличания на земни маси.

По думите на кмета е имало частични прекъсвания на тока, но екипи на електроразпределителното дружество работят и отстраняват своевременно авариите. По отношение на градушката Сюлейман обясни, че тя на моменти е придружавала валежа от дъжд само на определени места. За щастие, е паднала в сезон, в който все още няма посеви и не е нанесла щети по реколта в стопанската община.

Още по темата:

Мощна буря удари Кърджалийско, има наводнения

За кои области е обявен жълт код във вторник