Пороен дъжд валя повече от 1 час в Благоевград. Наводнени са улиците, както и паркингът пред жп-гарата. Участъкът от ул. "Димитър Солунски" – от гарата до жп-прелеза към квартал Грамада е затворен за движение, съобщава NOVA.

Бурята е започнала в ранния следобед, блокирайки движението по магистрала "Струма". Голяма част от шофьорите са спрели в аварийната лента.

Отнело е едва няколко минути, за да се наводнят улиците в града. Отводнителната система не издържа и от шахтите започна да избива вода. Асфалтът по много от улиците беше избит от водната стихия.

Местен жител споделя, че запушените шахти в района на жп-гарата са и заради ремонта преди 2 г. на ул. „Марица“.

Само в рамките на час са били подадени повече от 50 сигнала за наводнени улици и над 30 за наводнени мазета. Няколко  жилищни входа попаднаха във воден капан. В квартал „Запад” дъждовната вода запълни улицата и се наложи противопожарната служба да се намесва и да отпушва шахтите.

„За нула време се изсипа и с години е така, когато има проливен дъжд се запушват каналите, явно са са малки, не могат да поемат водата, мазетата на всички блокове са пълни, всичко е пълно”, споделят потърпевши пред NOVA.

Прочетете и:

Жълт код за опасно време в 12 области