Рекордно количество валежи бе регистрирано през последните дни в област Сан Диего, щата Калифорния, сочи информация на Националния метеорологичен център на САЩ, предава МВнР.

Поройните дъждове са довели до наводнения, свлачища и затваряния на ключови пътни отсечки.

Службата за управление на извънредни ситуации в щата Калифорния е издала заповед за частична евакуация на граждани, живеещи в определени райони на област Сан Диего, основно намиращи се в близост до крайбрежните части на областта.

Предвид създалата се метеорологична обстановка е обявено извънредно положение в засегнатите райони.

Най-засегнатите от тях са крайбрежните части на Сан Диего, както и други малки градчета в близост до океана, които се намират в областта. Частично са блокирани и два основни пътни възела, магистралите I15 и I8.

МВнР съветва българските граждани да избягват пътувания в района на наводненията през следващите няколко дни. Изключително важно е да следват инструкциите и препоръките на местните власти.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към генералното консулство на Република България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1 310 437 3606.

Сигнали може да се подават и на имейл адрес: Consulate.LosAngeles@mfa.bg

Още по темата:

Мъж плава с кану по наводнените улици на Сан Диего