През цялата първа половина на май времето ще остане неустойчиво, с чести валежи и развитие на пролетни бури с гръмотевици. С напредването на месеца обаче дневните температури ще продължат да се повишават с тенденция да догонят по-топлия пролетен диапазон.

Посрещнахме Деня на труда със слънчева сутрин и температури следобед между 20 и 25 градуса.

Във вторник облачността ще е минимална на изток и променлива на запад, валежи няма да има, а температурите ще се запазят с леки колебания.

Сряда и четвъртък ще са белязани от преминаването на средиземноморски циклон. Ще усетим захлаждане с 3-4 градуса. Ще е преобладаващо облачно с валежи и гръмотевици, които в отделни райони на Южна България ще са по-напоителни.

В Дните около Гергьовден времето ще се успокои с повече слънце и температури около и над 20 градуса. Ще има временни увеличения на облачността, но валежите ще са оскъдни. След празника, в периода 10-15 май, страната ни ще попадне под влиянието на топли средиземноморски въздушни маси, с което ще усетим по-стабилно затопляне.

Ако текущите прогнози се запазят, в средата на месеца дори в традиционно по-студените области у нас термометрите ще ударят 24-25 градуса. В тези дни облачността ще е динамична с условия за следобедни пролетни превалявания.