Днес валежите постепенно ще спрат, тъй като облачността ще започне да се разкъсва от север. Вятърът ще е умерен от запад-югозапад, но постепенно ще се усили и ще донесе по-хладен въздух. Максималните температури ще са между 5 и 11 градуса.

Над планините ще има значителна облачност, а запад-северозападният вятър ще е бурен, но постепенно ще отслабне. На места ще има превалявания от сняг. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 1 градус, а на 2000 метра ще бъдат около -4 градуса.

Значителна ще е облачността и над Черноморието. Прогнозират се превалявания от дъжд, които постепенно ще спрат, тъй като облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 6 и 12 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето е 1-2 бала.

Динамично се очертава да бъде времето до края на работната седмица. В петък облачността ще е значителна. Очакват се превалявания от дъжд, а във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще преминават в сняг.

Вятърът в петък временно ще се усили, а максималните температури ще бъдат по-високи от обичайните за сезона.

Още за времето:

В Багдад заваля сняг

Ще успее ли дъждът в Австралия да потуши пожарите

Намалява броят на пингвините на Антарктида