Днес до обяд ще бъде слънчево, но след това ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В много райони в Западна и Централна България се очакват краткотрайни валежи и гръмотевична дейност.

Има условия за градушки. Вятърът днес ще е слаб до умерен от североизток. Ще бъде горещо с максимални температури между 29 и 33 градуса.

Слънчево ще е над планините, но и там в следобедните часове ще има купеста и купесто-дъждовна облачност. Очаква се да превали и прегърми. Вятърът ще е до умерен от североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 23, а на 2000 метра ще бъдат около 17 градуса.

Над Черноморието ще е слънчево. Следобед ще се появи купеста облачност,но валежи ще има само в отделни райони. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса, а на водата около 23-25 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

През следващите 2 дни от новата седмица времето ще е предимно слънчево с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове. 

Над западната половина на страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Вятърът временно ще се усили. Максималните температури ще са около 28-35 градуса.

В сряда и четвъртък ще има кратки превалявания, а в петък ни очакват гръмотевични бури.