Днес времето ще бъде предимно облачно с временни разкъсвания на облачността, които ще са по-съществени над югозападната половина на страната. Валежи почти няма да има. Сутринта се очакват мъгли в низините и котловините.

Вятърът ще бъде слаб до умерен от изток-североизток. Максималните температури в Северна България и по високите полета на Западна България ще са между 1 и 6 градуса, в Южна България – между 6 и 11 градуса. В нощта срещу вторник ще има снеговалежи в Северозападна България.

Облачността над планините ще бъде значителна, валежи няма да има. Вятърът ще бъде до умерен от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 метра ще бъдат около 2 градуса, а на 2000 метра – около -4 градуса.

Над Черноморието също ще бъде предимно облачно, а вятърът ще бъде до умерен. Максималните температури ще са между 3 и 7 градуса, температурата на морската вода е 5-6 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Във вторник се очакват превалявания от дъжд и мокър сняг. В планините ще има слаби снеговалежи. Вятърът в източните части на страната ще се усили и ще бъде от югоизток.

Сряда се очакват валежи от дъжд в Южна и Източна България, а в планините ще вали сняг. Вятърът в източните райони ще бъде силен, а максималните температури ще бъдат между 12 и 14 градуса. В западните части на страната температурите ще са между 3 и 7 градуса.