В понеделник времето ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от югозапад. Максималните температури днес ще са между 10 и 16 градуса.

Предимно слънчево ще е и над планините, където вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 12 градуса, а на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но се очакват и временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 10 и 13 градуса, температурата на морската вода е около 9 градуса, а вълнението на морето е 2 бала.

Във вторник времето ще остане предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще започне да нахлува по-студен въздух от запад и в сряда максималните температури ще се понижат с до 4 градуса, а облачността ще е значителна.

Превалявания от дъжд ще има в четвъртък, когато живакът в термометрите ще слезе още по-надолу. По високите котловинни полета, както и в планините, валежите ще са от сняг.

Още за времето:

Най-големият айсберг скоро ще навлезе в Тихия океан

Измина най-топлият януари