Ситуацията с пожарите в Гърция остава тежка. Множество нови огнища има в района на Александруполис. Пепел и дим от пожарите достигнаха и до част от плажовете. Няма данни да се налага евакуация на туристи.

Продължава борбата на гръцките служби с огъня. От днес ще се включат и български пожарникари. Евакуирано е и селото Каситерес заради разрастващ се пожар. 

Кошмарът за десетки пътуващи в страната започна в сряда около 20:00 ч. Тогава стана ясно, че заради възобновил се пожар отново трябва напълно да бъде ограничено движението по магистрала „Егнатия Одос”. Решението на гръцките власти вбеси много хора.

С напредването на времето хората се предадоха на умората и заспаха на тротоарите.  

В 02:30 ч. движението беше възстановено, но не по магистралата, а по стария път за Комотини през Макри. Под зоркия полицейския поглед колоната се изтегли.

На сутринта борбата със стихията продължи. С два хеликоптера в крайна сметка огънят беше потушен, за втори път в рамките на 24 часа. Навсякъде обаче има екипи на противопожарните служби, които ще дежурят, за да не се стигне до ново разпалване. Сред тях ще бъдат и българските пожарникари, които вчера пристигнаха в базата си в Комотини.