Днес е обявен жълт код за опасно време и силен вятър в 17 области на страната. В Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна и Бургас вятърът ще се усили и поривите му ще достигнат 24 м/сек.

Облачността ще започне да се увеличава още от сутринта. През деня максималните температури ще са между 8 и 13 градуса. Очакват се валежи от дъжд над всички райони на България, като над повечето от тях той ще премине в сняг в нощта срещу събота.

Над планините облачността ще бъде значителна и ще има валежи от сняг, които ще образуват снежна покривка, висока между 10 и 15 сантиметра. Вятърът ще бъде умерен от северозапад, който вечерта ще се усили. Максималните температури на височина 1200 м ще са около 2 градуса, а на 2000 м ще бъдат около -4 градуса.

Облачността над Черноморието ще бъде значителна. Вятърът ще се усилва с развитието на деня. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса, температурата на морето е около 7 градуса, а вълнението на морето днес ще бъде между 2 и 4 бала.